Monitorizarea Sistemelor de Securitate. Cum functioneaza sistemul se monitorizare?
Operatiunile de monitorizare se desfasoara in intermediul dispeceratului de monitorizare 24/24 H.
In cadrul acestui dispecerat sunt conectate toate sistemele de alarma ale beneficiarilor care dispun de un contract de prestari servicii in acest sens.
In momentul in care in dispecerat se primesc semnale emise de centrala de alarmare (efracție, usa fortata, geam spart, panica, incendiu etc.) dispecerul alerteaza echipajele de interventie ale unei societati specializate, care se deplaseaza in regim de urgenta, organele statului (Politie, Jandarmerie, Pompieri) cat si, binenteles, un reprezentant al beneficiarului.
Dispeceratul partenerilor nostrii este construit pe o platforma tehnica foarte precisa pe baza unei infrastructuri formate din echipamente de comunicatie de ultima generatie, siteme informatice performante ce pot gestiona canalele de comunicatie.
„Supremul rafinament în arta războiului este de a dejuca planurile inamicului.”Sun Tzu – „Arta războiului”
Monitorizarea sistemelor de alarmare la efractie/incendiu se poate realiza prin:
1. Canalul clasic de comunicatie - pe linie fixa cu ajutorul comunicatorului telefonic digital existent pe orice model de sistem de alarmare;
2. Canalul de telefonie mobila GSM in care un modul GSM transmite informatii despre starea sistemului catre dispeceratul Security Sistems sub forma unor SMS-uri.
3. Canalul GPRS - de ultima generatie - modulul GPRS preia toate semnalele sistemului de alarmare de pe magistrala BUS a acestuia de date si le transmite aproape instantaneu la dispacerat (max. 2 sec.), pentru o maxima securitate si modul de lucru in care a fost construit acest sistem face ca disparitia oricarui modul din retea sa fie semnalizata cu grad ZERO imediat in dispecerat facand practic imposibila sabotarea acestora.
Interventia cu echipaje specializate
În momentul recepționarii semnalului de alarmă în dispecerat, un dispecer al societatii specializate mobilizează echipele de intervenție situate în apropierea locației și anunță beneficiarul. În caz de nevoie se vor alerta deasemenea Poliția, Salvarea, Pompierii. Chiar și în cazul în care sunteți în afara localității vă puteți baza pe intervenția și protecția echipelor de interventie rapida.
Interventia se face cu echipaje mobile de intervenţie rapidă specializate, iar cf. art. 36 (5) al Legii 333/2003, în situaţiile în care „forţele proprii sunt depăşite de amploarea evenimentelor, prin dispecerat se anunţă unitatea de poliţie competentă, în vederea prinderii infractorilor şi a cercetării locului faptei. În celelalte cazuri, după prinderea infractorilor, aceştia vor fi predaţi de îndată unităţilor de poliţie competente teritorial”.
Conform art. 28 (1) al Legii 333/2003, „conducătorii unităţilor care deţin bunuri, valori şi suporturi de stocare a documentelor, a datelor şi informaţiilor cu caracter secret de stat sunt obligaţi să asigure paza, mijloacele mecano-fizice de protecţie şi sistemele de alarmare împotriva efracţiei în locurile de păstrare, depozitare şi manipulare a acestora, precum şi în locurile unde se desfăşoară activităţi care au un asemenea caracter”. Iar art. 2 (2) al aceleiaşi legi prevede că „persoanele fizice pot apela pentru protecţia personală la serviciile unor societăţi specializate de paza şi protecţie”.
Departamentul de monitorizare si interventie al partenerilor SECURITY CONSULTING vă ajută să protejați persoanele și bunurile pe care le prețuiți 24 ore / zi; 7 zile/ săptămână
Pentru oferte de pret si informatii suplimentare, trimiteti solicitarea dumneavoastra pe e-mail office@security-consulting sau la telefon 0771.590.202